رييس دانشگاه كلمبيا: بعضی اوقات فکر می کنم،اگر اين اتفاق نميافتاد بهتر نبود؟
سایت خبری ایران: بولينگر رييس دانشگاه كلمبيا گفت: بعضي اوقات فكر ميكنم كه اگر اين اتفاق نميافتاد بهتر نبود؟ و ميبينم كه جوابم مثبت است. من ميتوانستم ماه سپتامبر بهتري را پشت سر بگذارم.
به گزارش سرویس بین الملل سایت خبری ایران(www.IranNewsAgency.com)، لي بولينگر رئيس دانشگاه كلمبيا پس از مناظره با احمدينژاد رئيسجمهور ايران خود را در مركز جنجالهاي دانشگاه ميبيند.
آسوشيتدپرس در گزارشي به بررسي عواقب اين مناظره براي بولينگر اشاره كرده و وضعيت او در حال حاضر را نشستن روي "صندلي داغ" عنوان كردهاست.
اين گزارش ميافزايد، او در سال 1968 زمانيكه اين دانشگاه در تشنج تظاهراتهاي ضدجنگ بود براي تحصيل در رشته حقوق وارد اين دانشگاه شد و بعدها در زمان جنجال در مورد قوانين سخنراني در دانشگاه ميشيگان به معاونت دانشگاه ميشيگان رسيد.
امروز لي بولينگر بهعنوان رئيس دانشگاه كلمبيا باز هم روي صندلي داغ است و اين بار به دو علت، يكي براي اجازه دادن به احمدينژاد رئيسجمهور ايران براي سخنراني در دانشگاه و ديگري براي توهين به وي در همان جلسه سخنراني.
وي كه براي شركت در كنفرانسي به پاريس رفته اظهار داشته: «بعضي اوقات فكر ميكنم كه اگر اين اتفاق نميافتاد بهتر نبود؟ و ميبينم كه جوابم مثبت است. من ميتوانستم ماه سپتامبر بهتري را پشت سر بگذارم.»
بولينگر همچنين گفته: «اما به هر حال به اين قضيه به عنوان رويارويي با عقايدي نگاه ميكنم كه در تمام دوران حرفهاي كاري خود ذهن مرا به خود مشغول كردهبود.»
لي بولينگر که خود فرزند يك روزنامهدار است، پس از فارغالتحصيلي از دانشگاه كلمبيا در رشته حقوق مدارج ترقي را طي كرده و پس از تدريس حقوق در دانشگاه ميشيگان معاون و سپس رئيس اين دانشگاه شد كه به خاطر تخصص در بحث آزادي بيان معروف بود.
از همان ابتداي انتصاب بولينگر به رياست دانشگاه کلمبيا ـ درست چند هفته بعد از 11 سپتامبر 2001 ـ او محور جنجالهاي زيادي شد. حدود يك سال از تصدي بولينگر در اين پست ميگذشت كه يكي از اساتيد انسانشناسي اين دانشگاه با ابراز اميدواري به اينكه تجاوز آمريكا به عراق منجر به «يك ميليون موگاديشو» شود جنجال به پا كرد. ـ در سال 1993 ، 18 سرباز آمريكايي در موگاديشو سومالي كشته شدند.
يك سال بعد فيلم مستند يك گروه حامي اسرائيل، جمعي از اساتيد دپارتمان مطالعات خاورميانه اين دانشگاه را متهم به حمايت عقايد ضدصهيونيستي كرد. اين اتفاق مسئولين دانشگاه كه اكثرا فارغالتحصيلان و دانشجويان آنها يهودي هستند را مجبور به پاسخگويي کرد.
در پاييز گذشته كلمبيا باز هم محور توجهات شد؛ زمانيكه گروهي از دانشجويان براي توقف سخنراني "جيم ژيلكريست" بنيانگذار گروهي كه مخالف مهاجرت غيرقانوني بود به روي صحنه هجوم بردند. در تمام اين اتفاقات بولينگر موضعي معتدل اتخاذ كرد.
اتفاقات اين دانشگاه در طول سالهاي گذشته، باعث شده بود تا محافظهكاران از دانشگاه كلمبيا به خاطر ضدآمريكايي بودن آن انتقاد كنند.
اين اتفاقات منتهي به ديدار فوقالعاده احمدينژاد از اين دانشگاه شد كه با مخالفتهاي شديد روزنامه هاي نيويوركي روبرو شده و سرانجام هم منجر به مناظره اي شد كه بولينگر رودرروي احمدينژاد وي را ديكتاتور كوچك و بيرحم خواند.
بعضي منتقدين ادعا ميكنند كه دادن تريبوني معتبر مانند دانشگاه كلمبيا به احمدينژاد باعث تقويت موقعيت دولت ايران در آمريکا شدهاست. عدهاي نيز معتقدند كه توهين بولينگر به احمدينژاد به تلاشهاي ديپلماتيك آينده آمريكا ضربه سختي را وارد آوردهاست. در اين ميان عدهاي از مقامات فدرال و ايالتي هم تهديدي به قطع بودجه اين دانشگاه كردهاند.
اما خود بولينگر اين انتقادات را تنها ماهيت فعاليت دانشگاهي ميداند و اعلام كرده كه نگران اين فشارها و انتقادات نيست.
يزدفردا
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
یکشنبه 19,ژانویه,2025